Annons

Konst så in i Norden

I torsdags anordnade Föreningen Norden i Landskrona ett möte på Stadsbiblioteket med temat ”Konst över gränsen”, glimtar ur konsten i Finland och Sverige 1809-2009.

Kjell Ekström, etnolog, konstvetare och konstnär från Åland, berättade om konstnärer från Sverige som kom att ha stor betydelse för konsten i Finland och om Önningebykolonin på Åland som var en motsvarighet till Skagenkolonin i Danmark. Den samlade under nästan 30 år svenska och finländska konstnärer för att måla och umgås. 60 medlemmar kom till detta evenemang. Nästa möte blir tisdagen den 3 november kl. 19.00 även det på Stadsbiblioteket då Christina Högardh-Ihr, trädgårdsskribent och fotograf, berättar om Erik Axel Karlfeldts, Karin Larssons och Hilda Munthes trädgårdar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser