Annons

Glumslövsprofil ger ut diktbok

Lagom till Kulturaftonen låg den klar, väderspåmannen från Glumslövs diktbok ”Landskrona sett med mina ögon”. Hans Lehrecke, pensionerad men fortfarande vikarierande lärare, hobbypoeten vars enorma produktionskraft nu resulterat i en diktbok upptryckt i 800 exemplar.
– Tyvärr har inte Landskrona Posten tillräckligt med utrymme för mina dikter, menar Hans.
– Jag är mycket tacksam för dem som fått plats och sedan är jag mycket glad för allt det utrymme som Direkten berett mina dikter på Internet.

Hans som även målar och fotograferar kallar orden för sin säkerhetsventil. – Naturens och livets mångfald och gåtfullhet, politiker, samhällspolitiska frågor, människoöden, fotboll med mera återkommer ofta i mitt diktande. Jag har försökt att förmedla mina känslor. Om jag har lyckats får läsaren avgöra.

Annons
 

Att det blev en nästintill hyllningsbok om just Landskrona tycks vara en självklarhet.
Jag undrar om det funnits någon stad i Sverige som besjungits så mycket som Landskrona bortsett från Stockholm. Intrycken är så många i min härliga hemstad.

Diktboken finns till försäljning i bokhandeln och på Landskrona museum.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser