Annons

Svensken sommarens vanligaste turist

På Turistbyrån Landskrona-Ven har man uppfattningen klar att sommarsäsongen varit bra ur turistsynpunkt – även om sammanställningen och analysen av alla siffror inte görs förrän i början på nästa år.
– Det har kommit mycket besökare, både till Landskrona och Ven, säger turistbyråchef, Susann Eriksson.
– Många aktörer har en positiv uppfattning om säsongen, boendet på Borstahusens semesterby har till exempel ökat markant, liksom antalet ”greenfee-gäster” på golfklubben där man räknar med en tjugoprocentig ökning. Även Tycho Brahe-minnena och Citadellbadet har varit välbesökta i sommar, vet turistchefen att berätta.

Inne på Citadellet har man upplevt ett rejält uppsving.
– Flytten in på borggården har betytt mycket för oss. Vi har aldrig tidigare haft så många besök, säger Eva Berg föreståndare för Hemslöjdsbutiken.

Annons
 

Vilken är då Landskronas ”genomsnittsbesökare”, och stämmer det att svenskarna stannade hemma i somras med hänvisning till finanskrisen?
– Ja, de flesta övernattare inom Landskrona under sommarsäsongen är från Sverige. Bland utländska medborgare är det främst danskar, tyskar, norrmän och holländare som besöker oss, avslutar Susann Eriksson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser