Annons

Harlekin blickar framåt- Först väntar 30-årsjubileum

Amatörteaterföreningen Harlekin i Landskrona fyller trettio år i mars 2010. Det tänker föreningen fira med en jubileumsföreställning för allmänheten och en stor fest för alla medlemmar genom alla år.
– Förhoppningen är att locka nya amatörer till föreningen och vem vet, kanske någon av de gamla också, säger Per Eriksson, producent.

Harlekin spänner bågen och siktar framåt. Närmast planerar föreningen för 30-årsjubileet i mars nästa år. Traditionen med sommarteater fortsätter. Såväl sommaren 2010 som 2012 samverkar Krapperup och Harlekin med nya uppsättningar. Sommaren 2011 finns planer på en stor, egen sommarteater och 2013 vill föreningen vara med och fira att Landskrona fyller 600 år som stad.

Annons
 

– Vintertid vill vi bedriva dramacirklar och skapa god amatörteater i vår lokal vid Karlslundstorget. Barngrupper, berättarträffar, stage fighting och vuxengrupper finns i planerna och väntar på att startas, berättar teatergruppens regissör Åsi Hildebrand.

Samarbetet med Amatörteaterns Riksförbund kommer att fördjupas och mer regional verksamhet förläggs till Landskrona. Planer finns också på att bedriva café i den egna lokalen på Karlslundstorget.

Nya medlemmar ska lockas, dels via Kulturskolans verksamhet, dels via gymnasieskolornas estetiska program. Föreningar ska bjudas in och former för samarbete diskuteras.

Under åren har Harlekin samverkat med flera olika föreningar i Landskrona som även använt Harlekinen, föreningens lokal, för sina repetitioner.
– Det samarbetet är tänkt att fortsätta och fördjupas. Nyligen har KRIS varit här, säger Åsi Hildebrand.

Gamla medlemmar bjuds under hösten och vintern in till återträffar. De samlas och ser videoinspelningar från de gamla uppsättningarna, minns och umgås. Först ut i den raden var ensemblen från Paris!Paris!!, Harlekins första och hittills största uppsättning från 1981 som träffades i lördags.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser