Annons

En miljard på utvecklingsprojekt

LANDSKRONA. Fordonsindustriföretaget Haldex vill satsa sig ur krisen.
Trots två magra år med minskad efterfrågan som följd ligger företaget långt fram vad det gäller satsningar i ny teknologi. Nu vill man ta ytterligare ett steg framåt när det gäller investeringar inom innovation och miljövänliga produkter.
– Vi tänker göra satsningar på miljö, säkerhet och köregenskaper, säger Joakim Olsson, VD och koncernchef.

Haldex-koncernen med två anläggningar i Landskrona vill satsa en miljard på utvecklingsprojekt och har därför ansökt om lån på 500 miljoner kronor av Europeiska Investeringsbanken. EIB har ställt sig positivt till att finansiera Haldex planerade utvecklingsprojekt under de kommande tre till fyra åren men ställer samtidigt krav på en statlig garanti som säkerhet för lånet. Haldex har därför gjort en hemställan till näringsminister Maud Olofsson på 400 miljoner kronor i statlig lånegaranti.
– Vi har bett om en skyndsam hantering. Detta för att ärendet skall ha möjlighet att beredas i alla instanser inklusive EIBs kreditkommitté innan årsskiftet. Var vi ligger i detta kan jag dock inte kommentera, säger Joakim Olsson.

Annons
 

Satsningen kommer inte att gå Landskrona obemärkt förbi.
– Den är naturligtvis viktig för våra anläggningar där, avslutar Joakim Olsson.

Haldex har sitt säte i Stockholm. I Sverige har bolaget verksamheter i Sigtuna, Landskrona och i Örkelljunga.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser