Annons

Vad binder medborgarna samman?

Ingenjörer, sjuksköterskor, läkare, sociologer, ekonomer och lärare från alla världens hörn slöt nyligen upp på Centrum & Österlyftet för att prata om Landskrona – den nya hemstaden.
– Det var SFI-akademiker från Komvux som gästade oss och berättade om sina intryck av Landskrona, säger projektledare Jan Nilson.
 
Många betonade att Landskrona är en vacker och lagom stad. Tillräckligt stor för att det ska finnas många olika saker att göra – och då inte minst vid alla arrangemang som bjuds.
– Samtidigt ansåg man Landskrona som tillräckligt liten för att man enkelt ska kunna lära känna både staden och dess innevånare, berättar Jan Nilson.
 
Det fördes även fram att både boende och fastighetsägare behöver ta bättre ansvar för renhållning och underhåll. Jobb- och utbildningsfrågor hamnade också i fokus.
– På olika sätt kom vi in på att vi gemensamt i Landskrona behöver komma fram till det som binder oss samman som landskronabor, inte det som för oss isär. Då får vi en gemensam grund att stå på för att kunna göra Landskrona till en ännu bättre stad, avslutar Jan Nilson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser