Annons

Esbjörnsson (S) upprörd över kommunledningens människosyn

För två månader sedan föreslog socialdemokraterna ett tiopunktsprogram mot den växande arbetslösheten för Vuxennämnden och nu har förslagen behandlats. En som tycker att det tagit lång tid är andre vice ordförande i Vuxennämnden Jonas Esbjörnsson (S)
Människors liv går inte i repris. Just därför måste alla människor ges rätt och möjlighet att delta i yrkeslivet för att kunna försörja sig själva och sin familj och aktivt bidra till samhällsutvecklingen, säger Jonas Esbjörnsson och fortsätter.
– Jag beklagar att folkpartiet och treklövern inte tar allvarligare på problemen med den växande arbetslösheten. Vi har inte alla lösningar på problemet men vi har en tydlig vilja att försöka hitta effektiva och pragmatiska lösningar.

Vuxenförvaltningens ordförande Mattias Adolfsson (FP) har svårt att förstå varför Esbjörnsson är upprörd.
Det är en del konstigheter med socialdemokraternas tiopunktsprogram. För det första så är ett flertal punkter behandlade i kommunfullmäktige den 27 april och dessutom är det flera av punkterna som inte har ett dugg med Vuxennämnden att göra. Dessutom har vi tagit ett program med inte mindre än femton punkter varav många är socialdemokratiska, svarar Mattias Adolfsson.

Annons
 

Treklövern har tidigare gett stadsdirektör Peter Billquist i uppdrag att samordna stadens insatser mot arbetslösheten samt föreslagit att han ska redovisa resultatet av uppdraget. Detta var något som även socialdemokraterna ville bifalla. Men enligt Jonas Esbjörnsson drogs förslaget tillbaka då det visade sig att uppdraget inte påbörjats.
– Jag blir alldeles stum. Stämmer uppgifterna att stadsdirektören inte påbörjat sitt uppdrag att samordna arbetsmarknadsinsatserna i kommunen är det mycket anmärkningsvärt. Det visar hur lätt man tar på den växande arbetslösheten och vilken människosyn som präglar kommunledningen, dundrar Jonas Esbjörnsson.

Vuxenförvaltningen som tillsammans med Peter Billquist fick uppdraget skulle redovisa, resultatet för oss i nämnden. Men eftersom vi inte fått någon redovisning så drogs förslaget tillbaka. Huruvida de påbörjat arbetet eller ej, vet jag inte, avslutar Mattias Adolfsson.

Landskrona Direkt har försökt att nå stadsdirektör Peter Billquist för en kommentar utan att lyckas.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser