Annons

De gröna vill inte fastna i blockpolitiken

Dammhagskolan hade besök av Miljöpartiet då partiets ekonomipolitiska talesperson och gruppledare i Riksdagen Mikaela Valtersson tillsammans med lokala MP-företrädaren Mikaels Persson hälsade på.
Rektor Patrik Helgesson tog emot, visade runt i korridorerna och tog sig också tid att under en ganska lång stund informera om skolans nuvarande situation och förutsättningar, samt besvara frågorna från riksdagskvinnan med ett förflutet i utbildningsutskottet.
– Jag är förvånad att sammanslagningen av GA och Dammhagskolorna gått så lätt att genomföra, sa han bland annat och berättade också om den ”basic-nivå” man lagt sig på i inledningsskedet.
– Vi prioriterar relationerna, sa rektorn som är ett välkänt inslag i korridorerna.
– Då får högarna på skrivbordet faktiskt lov att växa.

MP en röst till höger eller vänster?
Miljöpartiet har för avsikt att nästa höst bilda regering tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet säger man, men i Landskrona befinner man sig ju redan i ”regeringsställning” och samarbetar här med de borgerliga, hur förklarar man detta? En röst på MP i riksdagsvalet blir en vänsterröst och i Landskrona blir det en högerröst.  
– Vi har redan från början sagt att vi inte vill låsa fast oss i blockpolitiken, säger Mikaela Persson.
– Vi samarbetar med borgarna denna mandatperioden, men hur det ser ut efter valet är det ingen som vet.
Riksdagskvinnan Valtersson skjuter in att partiet faktiskt sitter med i 24 borgerligt ledda kommuner i landet och att koalitionerna kan se väldigt olika ut.
– Som väljare kan man ju alltid splittra rösterna, säger hon avslutningsvis.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser