Annons

Anki körde den onödigaste bilresan

Anki Gomér vann Trafikantveckans tävling om Landskronas onödigaste bilresa, tävlingen där man skulle berätta att man kört bil en riktigt löjligt kort sträcka eller tagit bilen helt i onödan.

Det var i samband med den nyligen passerade Trafikantveckan som Miljöförvaltningen ville uppmärksamma onödiga bilresor och sätta fokus på miljön. Och bland de elva insända bidragen kan man lugnt påstå att Ankis resa uppfyllde kriterierna med råge.

Annons
 

Den onödigaste bilresan jag gjort var nog när jag skulle på en visning (är fastighetsmäklare) av en lägenhet på Löpargatan, HSB Springaren. Jag bor på Skogsmusgården och har alltså bara bussgatan emellan huset på Löpargatan där lägenheten låg och min bostad. Ändå tog jag bilen och körde Segergatan ut, därefter Löpargatan för att parkera ytterst och gå längst in i området till lägenheten. Jag kunde se hem till min bostad därifrån. Det kallar jag lathet, men jag har skärpt till mig numera och går istället.

Juryns motivering lyder:
”Vinnaren tog bilen och körde betydligt längre än gångsträckan från hemmet till målet. Dessutom blev hon tvungen att från P-platsen gå nästan lika långt som den ursprungliga gångsträckan. En kort, rapp och rolig beskrivning av slentrianmässig bilkörning.”

Anki Gomér vinner en cykel till ett värde av 5000 kronor något som kommer väl till pass, eller?
– Ja, det gör den verkligen. Nu motionerar jag varje morgon med en timmes powerwalk men en cykel kommer absolut väl till pass, intygar Anki Gomér.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser