Annons

Ministerbesök i Sandvången

Att Landskronamoderaterna förlade tisdagskvällens öppna möte med migrationsministern Tobias Billström (M) till Sandvångslokalen var inte något försök att locka SD-väljare från det partiets starkaste valdistrikt 2006, uppger ordföranden Olov Stråmark i en artikel i HD.

På mötet utlovade ministern bland annat skärpningar i kraven kring anhöriginvandring.
Jag har ambitionen att lägga ett lagförslag till riksdagen innan årsskiftet om detta.

Annons
 

Billström menade att det skulle vara ett mera effektivt instrument än slopandet av systemet Ebo – eget boende – som flera moderata kommunalråd i Skåne tidigare krävt.
– Det handlar inte om fler eller färre personer, utan om takten. Det kan bli färre i vissa grupper, men kanske fler i andra. Jag tror att det nya lagförslaget kan vara en sporre för människor att flytta till andra delar av Sverige, säger Tobias Billström i artikeln och refererar till en studie gjord på bosnier bosatta i Malmö som flyttade till Småland och där uppnådde en förvärvsfrekvens på hela åttio procent.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser