Annons

Åtals väcks mot 22-åring som backade på polis

En 22-årig man med bostadsadress i Eslöv kommer att åtalas för att ha backat på en polisman vid en personbilskontroll på Stora Norregatan i Landskrona i januari. Åklagaren bedömer gärningen som grov oaktsamhet, då den nu 22-årige mannen, visat prov på uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. En polis och ytterligare en person samt parkerade personbilar kom till skada när gärningsmannen i hög acceleration backade för att undkomma.

I samband med händelsen gjordes husrannsakningar på ett flertal adresser vid vilka polisen fann såväl en större mängd narkotika som ett skarpladdat och två obrukbara vapen.

Annons
 

Förutom 22-åringen så kommer en idag 19-årig man bosatt i Landskrona att åtalas för narkotikabrott. Det var då polisen gjorde en husrannsakan hos den misstänkte 19-åringen i jakten på 22-åringen som man fann 91 gram hasch.

22-åringen har erkänt såväl trafikincidenten samt bruk och innehav av en mindre mängd narkotika. 19-åringen nekar till brott.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser