Annons

Pappersstrul försenar inte massvaccination

Primärvården har tidigare gått ut med en blankett till vårdnadshavare för barn i förskoleklass till årskurs nio där man ska ge sitt tillstånd till att barnen på skolan vaccineras mot den nya influensan. Inlämningsdag för ”lappen” var 9 oktober, men nu har en ny blankett plötsligt delats ut, med annat inlämningsdatum. Varför detta, Bibi Hidén, verksamhetschef på Västra Fäladens vårdcentral?
På den gamla lappen fanns det inte utrymme för båda vårdnadshavarna att skriva på, ett misstag som vi korrigerar genom att dela ut nya där det finns plats för bägge föräldrarna att skriva under, berättar hon.

På den blankett som Socialstyrelsen rekommenderade primärvården att använda fanns det plats för två signaturer, men när den sen kopierades av Region Skåne föll den delen bort. Bibi Hidén medger att förfarandet med en ny blankett innebär extra kostnader, och också extra arbete för skolorna och föräldrar. Dock menar hon att man inte hade något annat val än att gå ut med en ny.
En del föräldrar har hört av sig och varit upprörda över att inte bägge skulle ge sitt medgivande, eller tacka nej, och ett misstag har ju gjorts, menar hon.
Kommer detta att innebära att den troligtvis stora apparaten med alla vaccineringar försenas?
Nej, den nya blanketten ska vara inne några dagar senare, den 14 oktober, men tiden för vaccineringarna ligger kvar till vecka 43, svarar hon.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser