Annons

Nicklas Lidholm visade vägen mot Växjö

Hela 644 åskådare hade i eftermiddags letat sig ut till idrottshallen för att se toppmötet i division 1 södra mellan Falcons och Växjö. Efter ett välregisserat drama i tre akter där hemmalaget visade prov på stor lagkänsla och moral finns det all anledning för Landskronaborna att i allt större skaror gå på innebandy och ge sitt stöd från läktarhåll. Falcons kunde till slut vinna matchen med 8-6 sedan dagens fyramålsskytt, Nicklas Lidholm, punkterat tillställningen med 39 sekunder kvar på matchuret.
Tredje gången gillt är ett talspråk som passar väl in på Nicklas idag.
I slutminuten av första perioden gör han två mål på 21 sekunder och Falcons går ifrån till 4-1.
Detta sedan hemmalaget i numerärt underläge kvitterat till 1-1 genom Rickard Jacobsen och halvminuten senare är det Carl Nilsson som köksvägen förpassar bollen i mål.
4-1 i paus och allt såg tryggt ut för Falcons.
Det var ett par härliga passningar jag fick, först av Carl och sedan av Jocke (Larsen) så det var bara att smälla dit den, säger Nicklas Lidholm ödmjukt om sina två första mål för dagen.

Växjö ger dock aldrig upp utan segar sig ikapp till 5-4.
– Vi gör en dålig andra period, konstaterar Nicklas Lidholm.

Annons
 

Halvvägs in i slutperioden lägger Falcons i femte växeln och gör två snabba där man åter tror att Nicklas Lidholms mål till 7-4 ska få Växjö att säcka ihop. Smålänningarna är dock slitstarka och kämpar sig för andra gången tillbaka in i matchen och har 7-6 när drygt fem minuter återstår. Med ett starkt publikstöd i ryggen och en Nicklas Lidholm med näsa för var målet är placerat lyckas Falcons redan ut dramat.
Publiken var riktigt bra idag. Sånt stöd lyfter helt klart laget, säger Nicklas Lidholm som dock skulle få genomgå några högdramatiska slutsekunder när gästerna har en boll i mål vid 19.08, dock korrekt bortdömt för spark.
Sen är det åter Carl som passar fram mig när jag sätter 8-6 (19.21). Visst är det extra skönt att göra fyra mål i en sådan här jämn match, dessutom på Växjö som vi av tradition har haft svårt för.

Nu väntar en ny toppmatch på bortplan på lördag.
Serien är ett getingbo och toppmatcherna kommer att avlösa varandra, säger Nicklas Lidholm och hoppas att nya poäng kan bärgas i Göteborg. Fyra raka segrar i inledningen av serier gör att det ser riktigt trevligt ut för Falcons i jakten på Superligakval. De tre seriesegrarna i division 1 kvalar framåt vårkanten tillsammans med laget som slutar på 13:e plats i SSL om två platser i vad som kalls världens bästa innebandyserie.
Det är långt dit.
– Nu hoppas jag främst på nya publikfester i idrottshallen, avslutar Nicklas Lidholm.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser