Annons

Ytterligare ett nej till drogtester

Skolinspektionen säger nej till frivilliga drogtester i gymnasieskolan.
Det finns inte stöd i lagen för det, konstaterar inspektionen. Uttalandet sker med anledning av Nässjö kommuns beslut att införa frivilliga drogtester på en gymnasieskola från och med nästa år.

Skolinspektionen har som bekant tidigare sagt nej till frivilliga och slumpmässiga drogtester bland grundskoleelever på Sandåkerskolan i Landskrona. Men en majoritet i kommunens barn- och ungdomsnämnd fortsätter att argumentera emot Skolinspektionen och hoppas fortfarande på grönt ljus för testerna. Skolinspektionen anser att även frivilliga drogtester kan upplevas som tvingande bland eleverna och att deras integritet kränks. Samtidigt konstaterar inspektionen att skollagen saknar en tydlig reglering kring drogtester. Undersökningar bland skolelever i Landskrona visar att en större andel av stadens ungdomar har prövat droger än ungdomar i andra Skånekommuner, uppger TT.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser