Annons

Vill inte medverka i rättegång

Ägarna till en pizzeria i Häljarp vill inte medverka i rättegången mot en av polisen välkänd man som står åtalad för utpressningsförsök mot pizzerian. I januari i år dök fyra män upp utanför pizzerian och krävde ägarna på 50 000 kronor. Om de inte fick pengarna skulle de enligt uppgift ”se till att pizzerian fick stänga”. Ägarna vägrade dock att betala och på natten exploderade en handgranat i lokalerna. Ägarna polisanmälde och pekade ut en för polisen mycket välkänd och då 27-årig man som den drivande i utpressningsförsöket. Samme man dömdes nyligen till två års fängelse för garagemisshandeln på Brocksgatan i juni, och fick senare sitt straff kortat i hovrätten. Rättegången mot utpressningsförsöket har varit utsatt i Lunds tingsrätt två gånger under hösten, men fått ställas in eftersom pizzeriaägarna befunnit sig utomlands. Ägarna har nu meddelat tingsrätten att de vill dra tillbaka åtalet såväl som polisanmälan. Men då utpressning faller under allmänt åtal kommer rättegången trots allt att bli av, med eller utan ägarnas medverkan, och åklagaren förväntar sig den till slutet av oktober.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser