Annons

Förvaltningschef medger: – Bidragstagare praktiserar i Helsingborg

Idag fick Landskrona Direkt bekräftelse på det faktum att det finns bidragstagare i Landskrona som praktiserar utanför staden. På frågan om de själv får betala biljetterna är svaret både ja och nej.
– Har man introduktionsersättning, vilket våra nyinflyttade invandrare som söker bidrag får, så får man betala biljetterna själv. Är det dock så att man får vanligt försörjningsstöd så får man extra ersättning för sina utlägg av biljetter, säger vuxenförvaltningschef Anette Lindberg Molin.
– Introduktionsersättningen är dock högre än försörjningsstödet.

Hur stora är ersättningarna?
– Jag har inga exakta siffror men mellan tummen och pekfingret så ligger introduktionsersättningen på cirka 8 000 kronor och försörjningsstödet på cirka 6 500. Detta är alltså den totala summa som bidragstagarna får och detta ska räcka till allt.

Annons
 

Först vill inte Anette Lindberg Molin avslöja om det finns några som praktiserar utanför staden men efter en del lirkande bekräftar hon Direktens misstankar.
– Jo, det har vi. Idag har vi praktikanter i Helsingborg. Listan är dock levande och kan ändra sig från dag till dag.

Då Landskrona Direkt åter ringer upp för att konfrontera henne med det faktum att en källa har uppgett att det ska finnas eller har funnits praktikanter i såväl Lund som Örkelljunga blir det locket på
– Jag vill inte kommentera mer i frågan utan hänvisar till sekretesslagen, avslutar förvaltningschefen.

Även chefen på Arbetsmarknadseheten Carina Jording kontaktas och hon varken bekräfta eller dementerar påståendet.
– Det kan mycket väl vara så att vi har eller har haft praktikanter både i Lund och Örkelljunga men det är inget jag kan kolla just nu. Det får du ta med Anette Lindberg Molin, säger Carina Jording.
– Om det dock skulle visa sig att introduktionsersättningen inte räcker till biljetter efter att de betalt det de måste så kan de söka ett extra bidrag.

En som är mycket upprörd över avslöjandet är vuxennämndens 2:e vice ordförande Jonas Esbjörnsson (S).
– Vi var på ett möte med arbetsutskottet i torsdags och jag ställde då en direkt fråga till Anette Lindberg Molin om vi hade några bidragstagare som praktiserade utanför stan och då svarade hon nej på frågan. Jag vet inte vad man ska säga. Faktum är dock att om det stämmer det du säger så ljög hon mig rakt upp i ansiktet och det är inte acceptabelt, dundrar Jonas Esbjörnsson.

Uppbär du socialbidrag eller introduktionsersättning och dessutom praktiserar utanför Landskronas gränser? Hör gärna av dig till redaktionen på 0418-227 6O eller via mail till info@landskronadirekt.com.

FAKTA:
Ett månadskort från Landskrona kostar följande:
Till Helsingborg: 690:-
Till Lund: 880:-
Till Örkelljunga: 1 060:-

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser