Annons

En insats för världens barn

Rikskampanjen Världens Barn pågår under hela hösten med höjdpunkt den 9-10 oktober. I Landskrona är Kulturnatt fredagen den 9, och arrangörerna till denna uppmanar besökarna att då passa på att skänka en slant åt detta behjärtansvärda ändamål.
– Sedan 2002 har vi inom Röda Korset varit samordnare för kampanjen och förra året samlade Landskronaborna in sammanlagt 64 898 kronor som rapporterades in till Radiohjälpen, en summa som vi hoppas slå i år, säger Lilian Lundin.
På lördagen hjälps vi också åt, olika organisationer och enskilda personer, med att samla in pengarna.

Stationer som City Gross, Systembolaget, Apoteket, Rådhustorget, Gågatan, Netto, ÖB/Jydsk, Kvantum, Infarten samt Asmundtorp, Billeberga och Glumslöv kommer att vara bemannade.
Röda Korsets lokal på Gamla Kyrkogatan är öppen mellan kl. 10 och 14 på lördagen och vi hoppas på att många frivilliga sluter upp, hämtar en av de noggrant plomberade och numrerade insamlingsbössorna och en banderoll och ger sig ut på stan. Sedan redovisar man på Röda Korset, bjuds på kaffe och en macka och träffar folk från olika deltagande organisationer i Landskrona, säger Lilian Lundin och avslutar:
– Några skänker tid, andra skänker pengar – somliga skänker både och. Låt oss manifestera Landskronabornas generositet!

Annons
 

Resultatet av insamlingen offentliggörs den 16 oktober.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser