Annons

Bokstavligt pladask för rosa lördag

På lördagen arrangerade handlarna i Landskrona och Landskona Citysamverkan en rosa lördag till förmån för bröstcancerfonden. Bokstavligt talat så blev det dock en flopp då den rosa lördagen regnade bort.
– Förra året drog vi in cirka 10 000 kronor och jag hoppades på en större summa i år, sade Anna Rosenberg på Landskona Citysamverkan.
Men i och med det usla vädret så kom man inte upp i ens en tredjedel av summan.
– Men med tanke på vädret så ska man vara glad att det kom folk över huvud taget, sade Anna i ösregnet.

Ett sätt att samla in pengar var genom att sälja lotter med attraktiva priser i potten  och det saknades inte rejäla lockbeten.
–  Vi hade lottpriser skänkta av såväl Backyard Babies, Tony Rickardsson som The Sounds och Markus Svensson men regnet gjorde att vi inte nådde upp till förra årets siffror. Vi sålde lotter för sammanlagt cirka 3000 kronor och med tanke på det väder som rådde så måste jag vara nöjd, säger Anna Rosenberg.
– Min personliga favorit var den rosa toasitsen eller den rosa ukulelen som skänktes av stå-upp-komikerna Martin  Svensson säger Anna Rosenberg.

Annons
 

Hur mycket pengar det samlades in totalt i staden är dock oklart i skrivande stund.
– Den officiella rosa lördagen firas i Malmö Arena torsdagen den 29 oktober då det är dags för en direktsänd gala på TV3 och då kommer även våra siffror att redovisas.

Förutom lotterier så sålde stadens handlare rosa band till förmån för bröstcancerfonden men hur mycket detta inbringade vet inte Anna Rosenberg.
– Det är upp till varje enskild handlare att sälja band och hur mycket det inbringar vet vi inte förrän den 29 oktober, avslutar Anna Rosenberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser