Annons

Stig Paulsson berättar ur minnet

Är du nyfiken på hur det kunde vara att växa upp i 20- och 30-talets Landskrona? Som ett av elva syskon i ”Värnahuset” vid Eriksgatan?

På söndag kan du i så fall ta del av föredraget ”Berättelser ur minnet av Stig Paulsson” som hålls i Filmsalen på museet.
– Stig föddes 1919 på sjukhemmet vid Artillerigatan, som första sonen i en syskonskara på elva, och växte upp i det lilla Värnahuset vid Eriksgatan 42, berättar Birthe Wibrand, konstintendent på Landskrona Museum/Konsthallen. – Stigs far hade beställningsskrädderi och förfogade över 20 kvm butik och verkstad i anslutning till familjens bostad på 60 kvm. Här bodde Stig tills han 1938 tog studenten vid Högre Allmänna Läroverket. Ta chansen att lyssna till en unik berättelse om Landskrona i början av förra seklet, som dessutom beledsagas av bildvisning från Minnesbankens arkiv. Hjärtligt välkomna, hälsar Birthe Wibrand.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser