Annons

Klart att Norreborg säljs

Den hetaste frågan vid veckans snabbavverkade fullmäktigemöte var om staden skulle sälja semesterhemmet vid Norreborg på Ven. Med stöd av Sverigedemokraterna fick den styrande treklövern genom sina önskemål och därmed bifölls kommunstyrelsens förslag om försäljning.

– Underhållet är så eftersatt att räddningstjänsten sagt ifrån. En försäljning innebär vi frigör kapital till kommunen. Dessutom finns det andra alternativ till läger och dylikt, sade kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) till församlingen.

Annons
 

Förutom underhållet så angavs att fackföreningen kommunal bryter mot arbetstidslagen då det bedrivs läger på platsen.
Socialdemokraten Christer Nilsson har arbetat på räddningstjänsten och han håller inte med.
Att skylla på räddningstjänsten och kommunal är fel. Det är inte underhållet som är eftersatt utan regelverket som förändrats, säger Nilsson och hans partikamrat Marie Nilsén menar att arbetstidslagen inte är några problem.
– Jag jobbar själv med utvecklingsstörda barn och vi löser alltid frågan om arbetstid vid övernattning.

Även Vänsterpartiet var emot en försäljning.
– Det här är inte en fråga om ekonomi eller arbetsrätt. Det är en ideologisk fråga och de stora förlorarna vid en försäljning är eleverna i Landskronas grundskolor, ansåg Lars Ståhl.

Då frågan skulle avgöras begärdes en votering som slutade med siffrorna 30-19 för ett bifall till kommunstyrelsens förslag och därmed är försäljningen av Norreborg för 6 miljoner kronor ett faktum.

Socialdemokraterna lämnade in en skriftlig reservation mot förslaget och vänsterpartiet en muntlig dito.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser