Annons

Beslut om trådbussförsäljning i höst

Den 22 september fattade regionfullmäktige beslut om att köpa trådbussarna i Landskrona. Något beslut i Landskrona om försäljning har dock inte fattats av stadens styrande och inte eller behandlats i kommunfullmäktige. Vid veckans kommunfullmäktigemöte ställde därför trådbussförespråkaren Lars Wallstén (S) en enkel fråga till kommunalrådet Torkild Strandberg (FP).
– När kommer Landskrona stad att fatta beslut om en eventuell försäljning av sina trådbussar till Skånetrafiken?
– Svaret är, någon gång under den senare delen av hösten,
svarade Strandberg.

Lars Wallstén är dock inte säker på att en försäljning är det bästa trots att han som ledamot i regionfullmäktige med glädje biföll detta förra veckan.
– Jag hade då inte den ekonomiska bakgrundsfakta som jag har idag. Vi säljer bussarna för 2250 000 kronor men det bokförda värdet är 5,5 miljoner kronor. Det betyder att vi belastar årets budget med en förlust på drygt tre miljoner och det oroar mig. Vi kanske borde behålla trådbussarna och investera i ytterligare en i stället?

Annons
 

Torkild Strandberg är dock övertygad om att en försäljning av trådbussarna till. Skånetrafiken är det rätta.
– Vi är en stad och ska inte driva busslinjer. Det finns andra som är bra på det, svarade folkpartisten. Och vad gäller det ekonomiska så är den årliga förlusten för trådbussarna runt en miljon kronor, så på ett längre perspektiv förlorar vi inte några pengar.

– Hur vi gör är en sak men det viktigaste är att vi får behålla våra trådbussar och att det investeras i ytterligare en, oavsett vem som äger dom, avslutar Lars Wallstén.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser