Annons

Kyld mat från Sala subventioneras

Omsorgsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att anta det enda bud på leverans av kyld mat i enportionsförpackningar till hemvården som inkommit.
Matfabriken i Sala uppfyllde alla krav och vi kunde inte göra annat än att anta budet för att säkra matleveranserna, även om priset blev väl högt, menar nämndens ordförande Hans Raita (M).
Nämnden har beslutat behålla de gamla priserna och har därför begärt att kommunstyrelsen tillskjuter 400 000 kr för att detta ska vara möjligt, något man också fått förhandsbesked om kommer att gå igenom.

Detta ska inte ses som att matfrågan nu är avförd från dagordningen. Fortsatt leverans av kyld mat är ett alternativ som en stor grupp brukare är nöjda med, men vi arbetar samtidigt vidare på att förbättra matservicen, säger Hans Raita som även fått löfte om att matkvalitén kommer att höjas. Socialdemokraterna i nämnden deltog inte i beslutet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser