Annons

Silver till smålejon i Danmark

Lejonets U-11 lag har nyligen varit över i Danmark och deltagit i Rungsted Cup. På grund av den tidiga matchstarten på lördagsmorgonen valde man att åka in redan på fredag kväll.
– Uppstigning klockan 5.30 för att få i oss lite dricka och frukt, och efter uppvärmningen var vi redo för första matchen mot Herlev, berättar ledaren Vesa Ruuskanen.
– Killarna åkte bra skridskor med tanke på den tidiga timmen, och puckarna trillade in med jämna mellanrum fram till en säker 5-0 seger.

Efter frukost var det dags för nästa danska motståndare i form av Aalborg. – I Danmark är det tillåtet att tackla redan i denna åldern, och Aalborg spelade tufft och välorganiserat, säger Vesa.
– Men våra killar krigade bra och det stod länge 1-1 innan danskarna lyckades få in segerpucken. Men sådant är livet och hockeyn, och vår målvakt Anton storspelade, berömmer han.

Annons
 

I tredje matchen för dagen vankades det Skånederby mot Rögle BK.
– Där tog vi ledningen med 2-0, men RBK gav sig inte utan lyckades kvittera och matchen stod och vägde. Mot slutet lyckades vi få in tre puckar och vann således med 5-2 efter verkligt starkt jobb av killarna.

Klockan 19.15 på kvällen var det så Mörrum som stod på tur, och där trodde man kanske att det skulle ordna sig lite lättare.
– Mörrum tog ledningen och vi var skakade, erkänner Vesa.
Men med lite mer kämpatakter i andra perioden lyckades vi till slut vinna med 4-2. Starkt av oss att vinna trots att spelet inte riktigt stämde.
En lång dag avslutades med pizza och lite godis innan rejält trötta hockeykillar släckte lamporna klockan 22.00 för att samla krafter inför sista gruppspelsmatchen på söndagsmorgonen.
– Förutsättningarna var att vi måste besegra Rungsted som vunnit sina fyra matcher för att ta oss till final, berättar Vesa.
– Första perioden var riktigt bra från vår sida, vi gick upp i 3-0 ledning och trodde kanske att allting var klart och började att titta lite för mycket på pucken.
Rungsted reducerade då två gånger om och vi segrade med ett nödrop.
– Sen var det dags att försöka heja fram Rögle i sin match, de mötte Aalborg och om de tog poäng där skulle vi vara klara för finalen.
Och det lyckades, RBK vann med 2-1 och Lejonet skulle på nytt ställas mot Rungsted. Finalmatchen bjöd på fin hockey och chanser åt båda hållen.
Danskarna coachade sitt lag hårt och spelade mycket på några få spelare, något vi själva valt att inte göra då vi tror på vår modell att alla ska vara med och känna delaktighet. Vi räckte inte till denna gången, utan föll med 0-3 och gratulerade Rungsted.

Slutsats: andraplats och en ny pokal till hyllorna.
– Kanonbra jobb av killarna, vi tränare är mäkta stolta över er. Och, kom ihåg, det kommer alltid nya matcher och nya cuper. Resan har bara börjat!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser