Annons

Hansveden uppmanas ta time-out

SD-politikern Jan Hansveden får även fortsättningsvis vara medlem i partiet, men uppmanas att avsäga sig samtliga politiska uppdrag och inte kandidera till nästa val. Denna kompromiss blev resultatet efter Sverigedemokraternas partistyrelsemöte i Stockholm i helgen. Ledningen för SD fann det opassande att en av deras medlemmar i Landskrona sonderat terrängen för ett moskébygge på sin tomt på Drottninggatan.
– Jan Hansveden uppmanas att avsäga sig sina uppdrag och att ligga lågt ett tag. Det ger inget trovärdigt intryck att som SD-politiker lägga ett ironiskt och skämtsamt förslag, säger Carina Herrstedt, kommunstyrelseledamot för partiet i Landskrona till HD.

Hansvedens kommentar till beskedet blir enligt samma artikel:
– Spontant tycker jag det är tråkigt, deras beslut är inte genomtänkt. Men jag behöver tänka lite på saken för att veta hur jag ska agera. På frågan om moskéutspelet verkligen var ett skämt säger han:
Nej, det var inget skämt. Jag har många som lagt bud på fastigheten och vill köpa.

Annons
 

Se även Sydnytts intervju med Hansveden:
http://svtplay.se/v/1707413/sverigedemokrat_petas

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser