Trögstartat Falcons vände och vann

Med fyra raka mål där det första kom i den absoluta sista sekunden av första perioden grundlade Falcons 4-3 segern i dagens Skånederbyt mot Röke.

Falcons var annars trögstartade i hemmapremiären och hamnade tidigt i ett 2-0 underläge sedan man tappat boll lite väl enkelt på mittplan.

Men åter var marginalerna på Falcons sida och 19.59 i första perioden kunde Mathias Andersson reducera till 1-2 och i det läget tyckte sportchef Petri Manu att matchen påminde om träningsmatchen mot Malmö tidigare i höstas och hoppades på åtta raka mål i andra perioden.

Kvitteringen svepte Michael Henriksson in halvvägs in i andra och med 28 sekunder kvar av perioden kom matchens vackraste mål.
Det var snyggt. Det var en diagonalpassning som letade sig fram till Jocke (Joakim Reimertz) och han hittade mig med en direktpassning i mitten, säger målskytten och lagkaptenen Rickard Jacobsen som alltså levererar direkt efter hemkomsten från proffsåret i Schweiz.
– Det är roligt att vara hemma igen, poängterar Rickard som trivs med den goda stämningen som råder i klubben och i truppen.
Det här ska bära hela vägen. Samtidigt kräver det att vi går in och ger järnet och spelar alla matcher som om det vore en final.

Lagkaptenen som visade vägen med sin uppoffrande spelstil glades också åt publiktillströmningen som idag nådde upp till 630 åskådare.
– Når vi ett snitt på 500-600 är jag supernöjd.

När Mathias Andersson sju minuter in i tredje perioden gör sitt andra mål för dagen och tar Falcons fram till en 4-2 ledning, tror de flesta att matchen ska vara avgjord.

Men det tar bara tolv sekunder så har Röke reducerat till 4-3. Falcons kontrollerar dock matchen förhållandevis bra och det är inte förrän de sista två minuterna som gästerna flyttar fram positionerna och det blir en gastkramande avslutning.
– Det satt hårt inne. Vi får inte riktigt igång vårt spel men vi har ett par växlar till, lovar Rickard Jacobsen avslutningsvis. Något som bådar gott inför nästa lördags svåra bortamatch mot nykomlingen Carlshamn.

– Det blir ett bra drag i hallen när vi gör mål, säger Rickard Jacobsen och gläds åt att innebandypubliken strömmar till när Falcons spelar i idrottshallen.