Annons

Landskronaborna gillar att bada

I en undersökning som Fritid- och kulturförvaltningen (FOK) genomförde i våras kan man läsa att landskronaborna gillar att bada. Av 1 180 slumpvalt tillfrågade svarade 607 personer på enkäten och av dessa ville 60% att staden skulle satsa mer på stränderna. Dessutom ville 28% att mer resurser skulle läggas på badanläggningarna.
Det är en tydlig trend att landskronaborna är måna om hälsan, säger Göran Nyström, tillförordnad förvaltningschef på FOK.

Eftersom staden inte satsat så mycket på badandet så förvånar inte siffrorna. Det finns dock andra siffror som får Nyström att höja på ögonbrynen.
– Vi ser tydligt och klart att det är jämnt fördelat mellan kvinnor och män vad gäller utnyttjande av fritid- och kulturevenemang och det tycker jag är en aning anmärkningsvärt.

Annons
 

Nu kommer Fritid- och kulturnämnden att sätta sig ner och studera undersökningen noggrant och sedan planera för framtiden.
– Här har vi mycket att lära oss, säger Birgitta Persson (m) ordförande i kulturnämnden.

Vi kommer att ha prioritet på de unga. Det visar undersökningen mycket tydligt. Både de äldre och de yngre vill att ungdomarna ska prioriteras först.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser