Annons

Unga musiker på värvningsturné

Under torsdag och fredag gästas Landskrona av långväga besök. Ända från Dalarna har musikläraren Peter Rousu och fyra elever gett sig ut på en rundresa i södra Sverige för att locka elever till folk- och världsmusikutbildningen på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik.

Under tre veckor håller Stiernhööksgymnasiets estetelever konserter i folkmusik i tiotalet höstadieskolor runt om i Sverige. De ska även lära ut låtar. Tanken är att väcka intresse för den riksrekryterande gymnasieutbildningen som är unik i sitt slag. Ingen annanstans finns en gymnasieutbildning i folkmusik. Självklart hoppas man värva nya elever och förhoppningarna att turnén ska ge framgång är stora. Förra årets turné resulterade nämligen i att programmets elevantal gick från noll till en handfull nya elever.
– Vi vill träffa folkmusikintresserade elever på högstadiet. Det har vi lärt oss av förra årets resa, säger Peter Rousu.

Annons
 

Den offentliga konserten på torsdag börjar kl 20.00. På fredag ger man en skolkonsert klockan 10.00. Båda konserterna äger rum i Kulturskolans Spelhåla.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser