Annons

Staden vill satsa på bilpool

Landskrona kan bli först i landet med nytt bokningssystem och bilpool för stadens tjänstebilar. Systemet som med gott resultat har testats av ett femtiotal kommunalt anställda sedan i april kan komma att innebära flera samordningsvinster. Bilarna bokas genom att man enkelt loggar in på systemet i datorn, bilnyckeln förvaras i handskfacket, och dörrarna kan också öppnas med ett sms. Fem bilar ingår i försöket och om politikerna säger ja till bokningssystemet ska bilarna kunna användas på ett mera effektivt och miljövänligt sätt.
Kommunen har idag 107 personbilar, de flesta leasade. Leasingkostnaderna är cirka två miljoner kronor om året. Genom att optimera användningen kommer vi kanske att kunna halvera antalet bilar, säger Thomas Hylén på miljöförvaltningen till HD.

Därmed skulle det också bli billigare för skattebetalarna och de bilar som i Stadshusets garage som är knutna till olika förvaltningar skulle alltså kunna användas mera effektivt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser