Annons

Samling i Landskrona fortfarande störst

Efter söndagens kyrkoval står det klart att Samling i Landskrona, det vill säga de borgerliga partierna, behåller positionen som största parti. Detta trots att de tappade tre av sina tidigare tretton mandat. Näst störst är socialdemokraterna som fick nio mandat, samma som förra mandatperioden.

Politiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, är ett nybildat parti och de tog tre mandat vilket innebär att de kommer att ha en vågmästarroll.

Annons
 

Sverigedemokraterna (SD) tog fler mandat sett till hela landet men i Landskrona gick partiet tillbaka. SD hade tre mandat i förra valet – men bara en kandidat som var valbar och i år har de ställt till det för sig igen. Den här gången fick de två mandat som de kan besätta. Dock är inte deras första namn, Stefan Olsson valbar på grund av att han och hans sambo, Carina Herrstedt som stod på listans fjärde plats, har flyttat från församlingen.

I Landskrona stad bor 16 691 röstberättigade och av dessa gick 11% till vallokalerna, en siffra som valnämndens sekreterare, kanslichef Håkan Sillén känner sig splittrad inför.
Naturligtvis tycker jag att det är en på tok för låg siffra men samtidigt gläds jag åt att det är något fler som röstat i år i förhållande till förra valet. Procentuellt sett så var det många som röstade i Borstahusen och på Församlingshemmet, säger Håkan Sillén.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser