Annons

Blåjackorna räddas kvar

Besparingarna hos Barn- och ungdomsnämnden har gjort att det förts på tal att de så kallade blåjackorna ska läggas ner. Dessutom har förslag på bland annat minskad bemanning på Öppet Dammhag, mindre närvaro av Lugnt på stan samt att tillsättning av vakanta tjänster inte görs.

Då Barn- och ungdomsnämnden sammanträdde i förra veckan beslutades att äska pengar från Kommunstyrelsen för att rädda projekten.
– Vi kommer att söka 2,2 miljoner kronor varje år under tre år för att behålla blåjackorna och de andra verksamheterna. De är oerhört viktiga, sa Buns ordförande Lisa Flinth (FP) efter BUN-mötet.

Annons
 

Även oppositionen var med på beslutet.
– Vi har alltid varit för en förebyggande verksamhet. En satsad krona på det förebyggande sparar tre, sa nämndens andre vice ordförande, socialdemokraten Eva Örtegren.
 
Hemställan är nu gjord hos Kommunstyrelsen om ökade resurser för att kunna
fullfölja de beslutade satsningarna inom det förebyggande arbetet. På fredagen träffades Treklöverns nämndsordförande och ställde sig då välvilliga till BUN:s begäran.
– Vi kommer att ta upp frågan i Kommunstyrelsen, säger Cecilia Brorsson (M), kommunstyrelsens vice ordförande.
– Vår linje är att förstärka det förebyggande arbetet inom BUN. Det är väl använda pengar.

– Det här är ett välkommet besked, säger Lisa Flinth (FP), ordförande i Barn-
och utbildningsnämnden BUN.
– Det är både billigare och bättre att rätta till små problem tidigt, än att komma sent och försöka rätta till stora katastrofer.

– Det är bra att det här beskedet kommer och att det kommer så snabbt, säger Lilian Håkansson (MP), vice ordförande i BUN.
– Vi har tydligt sagt att vi prioriterar och värnar barn och unga – det visar vi nu i aktiv handlig.

Om Kommunstyrelsen går på denna linje innebär det att de redan påbörjade satsningarna som Blåjackorna, Öppna skolor, Lugnt på stan med ordningsvakter och Öppet Dammhag kan fortsätta och utvecklas som planerat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser