Annons

En blomstrande vår att vänta på Alléskolan

Hösten är här och färgerna i naturen börjar anta en annan och dovare ton. Men på Alléskolan i Landskrona ser man redan framåt mot våren!
– Vi planterade under tisdagsförmiddagen trehundra lökar för tulpaner, narcisser, krokus och pärlhyacinter, berättade Gunilla Bengtsson, rektor på Alléskolan. Lökarna hade man tillsammans med planteringsspadar och blomsterböcker fått skickade till sig genom Blomsterfrämjandet.

För femte året i rad genomförde dessa tillsammans med Internationella Blomsterlöks Centralen i Holland sin stora planteringsdag runt om i Sverige. 450 skolor hade anmält sitt intresse och av dessa lottades 150, och däribland alltså Alléskolan, fram. Totalt 45 000 lökar grävdes ner på våra skolgårdar och ligger nu där och inväntar ljusare tider.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser