Annons

Välbesökt invigning på Humanus Gymnasium

Sedan skolstarten i augusti finns Humanus Gymnasium på Eriksgatan i nyrenoverade lokaler ovanpå Posten. Nyfikenheten var stor när det på torsdagskvällen var kallat till kombinerat Öppet hus och invigning.

Kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg (M) höll ett spirituellt invigningstal och klippte band.
Detta, tillsammans med att uppvakta 100-åringar, är det roligaste med mitt jobb. Ungdomar och gamlingar – man är med i livets början och slutskede, sa Lennart Söderberg och passade på att uppmana gymnasisterna att ta till vara på dagen med ett leende på läpparna.

Annons
 

Förvaltningschef Tomas Johansson och Bun-ordförande Lisa Flinth (FP) önskade lycka till och lämnade en tavla som välkomsthälsning.

Per-Erik Karlsson rektor på Humanus menar att det är av högsta prioritet att allmänheten får möjlighet att bekanta sig med skolan.
– Vi tog över efter Campus Landskrona som på grund av olyckliga omständigheter fick problem med ledning och ekonomi.

Humanus med Studieförbundet Vuxenskolan som huvudägare arbetar långsiktigt och har en väl fungerande organisation bakom sig. Detta kommer ungdomar och allmänheten att märka och då kommer tillströmningen av elever att öka.

Redan nu märks ett ökat intresse för skolan.
– Vi har efter skolstart redan sett ett intresse för vår skola och elevantalet ökar. Under hösten kommer vi genom olika arrangemang ge landskronaborna vidare möjligheter att se vår verksamhet, säger rektorn och upplever samtidigt att det finns en stark framtidstro i Landskrona.
Det mångkulturella samhälle Landskrona blivit och den mångfald som växer fram därur kan bli en hävstång för Landskrona. Vi bidrar med mångfalden genom att vara ett utbildningsalternativ till de kommunala verksamheterna. Vi kan genom att samarbeta och lära av varandra gemensamt ytterligare öka kvaliteten på den utbildning som bedrivs i Landskrona.

Landskrona Direkt bjöds på en rundvandring i de toppmoderna lokalerna av tredjeårsgymnasisten Niclas Hallberg som bland annat visade hur man kunde dela av de stora rummen till mindre salar med hjälp av vikväggar.
– Redan när jag valde till Campus ville jag gå på en mindre skola i stadsmiljö och det har jag aldrig ångrat. Nu i dessa fräscha lokalerna trivs jag dessutom bättre än någonsin, avslutade han.

 


Tredjeårsgymnasisten Niclas Hallberg visade Landskrona Direkt runt på skolan. Här visar han de praktiska vikväggarna som gör att man kan avdela de större salarna till mindre klassrum.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser