Annons

Lyckad livräddning vid brand i Vadensjövilla

Tack vare en bra grannsamverkan, som innebar ett snabbt och korrekt larm samt att ha man förberett en stor stege som hjälp till räddningstjänsten, lyckades man vid sin snabba framkomst och med klara uppgifter från grannarna, rädda en kvinna och en katt från en rökfylld villa.

Räddningsledare Kent Olsson med hela insatsstyrkan, säger att detta förkortade deras insats väldigt mycket och troligtvis räddade det kvinnas liv.
Om man nu kan säga en olycka kan vara lyckad så är väl denna en av dem. Vi fick larmet till räddningstjänsten kl. 23: 27 på måndagsnatten och styrkan var på plats kl. 23:33. Grannarna hade gjort ett mycket bra jobb och verkligen underlättade det för oss på räddningstjänsten, säger Kent Olsson.

Annons
 

Närboende hade hört kvinnan skrika, sett att det rök kraftigt från villan, satt ett upp en stege emot kvinnas sovrumsfönster samt talat om räddningstjänsten var kvinnas sovrum fanns.
Allt detta förkortade vår insatstid, och det gjorde så att vi kunde påbörja livräddning väldigt snabbt. Efter att rökdykarna tagit bort sovrumsfönstret, gått in i sovrummet och sökt efter kvinnan, tog det cirka fyra minuter för rökdykarna att hitta och få ut kvinnan. Där fanns ambulans beredd för att ta över för att hjälpa kvinna för transport till sjukhus, berättar Kent Olsson.

– Hade grannarna inte varit på plats och gett oss den information de hade och rest stegen mot sovrumsfönstret, så hade rökdykarna gjort inträngning via ytterdörren, och börjat söka över hela villan, vilket hade tagit en del tid och kanske som följd av det fått ett tragiskt slut. Med en del lyckliga beslut och tur så kanske denna tragiska olycka får ett lyckligt slut.

Hela insatsen tog tio minuter från det räddningstjänsten fick larmet till kvinnan var ute och fick behandling av ambulans.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser