Annons

Nordiska fiskeeliten på Öresund

I helgen avgörs Kinnarp Garmin Fiskefestival på Öresund med utgång från Landskrona. Tävlingen ingår i det öppna Skandinaviska Mästerskapet i havsfiske från småbåtar.

Det gäller för de deltagande lagen att fånga så många olika arter som möjligt.
– 36 arter finns med på vår lista och man plockar alltså bara en av varje, vilket är bra. Tidigare handlade det om att fiska upp så mycket torsk som möjligt. Får man 18-19 arter under de två dagarna så är det bra men du måste nog dra upp fler om du ska vinna. Här gäller det att veta vad man gör och framför allt var, säger fiskeentusiasten Magnus Landtblom.

Annons
 

Normalt är det ett femtiotal team från hela Norden som kommer till Landskrona för att vara med i tävlingen och av dessa är cirka en handfull båtar från Landskrona. Hur många som ställer upp i år är dock svårt att gissa.
– Det är två långa dagars fiske och de senaste åren så har väderleken inte varit den bästa. Därför är det många som avvaktar med att anmäla sig. Det går dock att vänta ända till fredag innan man måste bestämma sig.

Att säga lycka till, till Magnus Landtblom och hans team Kahoja, kommer inte på fråga.
Det är jag alldeles för vidskeplig för när det gäller fiske.
Det står dock klart att han och lagkamraterna Anders Sonesson och Sixten Dahlblom siktar på översta pallplatsen.
För ett par år sedan kom vårt team tvåa och vi föll med några enstaka poäng. Därför hade det suttit fint med en seger. Dessutom har Sixten värmt upp ordentligt då han kom tia i EM i havsfiske på Orkneyöarna i augusti, avslutar Magnus.

Tävlingen börjar på lördag klockan 07.30 och på söndag klockan 14.00  väntar invägning och prisutdelning i Lundåkrahamnen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser