Annons

Sveriges minsta teater invigd

Det var rejält trångt på Norra Kyrkogränd vid 14-tiden i lördags. Anledningen var att Landskronas fria teatergrupp Öresundsteatern invigde sina nya lokaler med pompa, ståt och fanfar inför ett 50-tal gäster. Ensemblen hade dock smygöppnat lokalerna för nyfikna redan vid 10-tiden och det var många som passade på att titta in.

Huset, som är från mitten av 1700-talet, har genom åren härbärgerat sådana diverse verksamheter som bageri, tidningsredaktion (Skånska Dagbladet), synagoga och ballongfabrik och kommer alltså nu att bli en teaterscen.
– Det är intimt och mysigt, säger Anders Kungsman medan han minglar runt bland gästerna som bevittnar den officiella invigningen av kommunalrådet Torkild Strandberg.

Annons
 

Det är dock inte några stora lokaler men det behövs inte heller.
– Vi tar emot 25 åskådare och det kommer förhoppningsvis att innebära att vi kommer att kunna tända den röda lampan, som ska upp inom kort, så ofta som möjligt. Frågan är om det är landets minsta scen? De som uppträder kommer oerhört nära publiken och det är också vår mening. Större produktioner kommer vi även framledes att lägga på Landskrona Teater, avslutar Anders Kungsman.

Följande premiärer är spikade för Öresundsteatern hösten 2009
19 september – ”The Big Bög Show”
Kulturnatten 9 oktober – Nattcabarén ”Halli Hallå”
17 oktober – ”Jag är en Tyrannosaurus Rex”
21 november – 2xStrindberg, ”Den starke” och ”Paria”

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser