Annons

Strömavbrott på LaNet stör fibernätet i natt

LaNet kommer att byta elkraftsmatning till Elverket inatt mellan klockan 03.00 och 07.30. Det får till följd att det kommer att bli störningar i merparten av deras fibernät. Omfattningen är svår att förutse, men tidvis kommer all kommunikation att ligga nere.
– De som har servrar och annan utrustning placerad nere i vår serverhall kommer att beröras och i de fall man inte har installerat UPS rekommenderar vi att man manuellt stänger ner sina maskiner, alternativt ser till att ha beredskap för eventuella problem när strömmen kommer tillbaka. Detta berör även IP-telefoni, säger Gunnar Eskilsson på LaNet.

Framåt sjutiden på morgonen räknar man med att åter ta all utrustning i drift så att nätet kommer upp och fungerar som vanligt igen. Efter omläggningen kommer LaNet att ha en betydligt högre driftsäkerhet med både UPS och diesel som kan garantera strömförsörjningen för fibernätet och övervakningen av elnätet i framtiden.

Annons
 

En sida som kommer att ligga nere är Landskrona BoIS hemsida. Men det finns alltså ingen anledning till oro. Såväl BoIS sida som de övriga lär fungera som vanligt på onsdagsmorgonen vid 8-tiden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser