Annons

Två döda i olycka på motorvägen

Vid halv 10-tiden på fredagen inträffade en tragisk trafikolycka på motorvägens norrgående körfält strax norr om Glumslöv. En personbil med två personer klämdes mellan två lastbilar och skadades så allvarligt att deras liv inte gick att rädda.
– Det var en lastbil som saktade ner farten inför ett vägarbete och personbilen bakom bromsade också. Ytterligare en lastbil bakom körde dock så fort att han körde in i personbilen vilken då klämdes fast mellan de stora bilarna, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.

Olyckan inträffade strax innan ett vägarbete ett par hundra meter från samma plats som en lastbilschaufför omkom i en seriekrock i tisdags förra veckan.
Landskrona Direkt har talat med Kenneth Nilsson, enhetschef på vägverket om eventuella åtgärder på den olycksdrabbade sträckan.
– Vi håller på att titta på om vi ska förstärka skyltningen om att köbildning kan uppstå. Klart är dock att det är viktigt att de som kör på vägarna verkligen är uppmärksamma på vad som händer. En kö kan uppstå lätt och bli lång. Därför är det oerhört viktigt att bilister och långtradarchaufförer håller avstånden och hastigheterna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser