Annons

Närpolisområde Landskrona publicerar bilder på polisens hemsida

Närpolisområde Landskrona har för första gången publicerat bilder från en pågående brottsutredning på polisens hemsida. Publicering av bilder på Internet är en metod för brottsbekämpning som nyligen har blivit tillgänglig för polisen i Skåne.

Kraven för bildpublicering är hårda och det bör betonas att mannen på bilderna inte är dömd för det brott som beskrivs, utan endast är av intresse för polisen att komma i kontakt med.
– Jag tycker det är utmärkt att Polisen publicerar bilder på misstänkta personer på Internet. Det säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (fp) på fredagen med anledning av att Landskronapolisen i veckan för första gången publicerat bilder på misstänkta.
– Det aktuella brottet från Landskrona gäller en grov misshandel som skedde den 1 maj i år. Misshandeln började på buss 220 som går mellan Helsingborg och Landskrona. Målsäganden blev även fortsatt misshandlad då han gick av bussen i de norra delarna av Landskrona, berättar Mats Karlsson chef för Närpolisområde Landskrona
– Mannen på bilderna är en av de individer som polisen är mycket angelägen om att få identifierad, i syfte att lösa detta grova brott. Jag har stor tilltro till att människorna i Landskrona kan och vill hjälpa polisen med att identifiera denna person, fortsätter Karlsson.
Det är oerhört viktigt att människor som begår brott grips och lagförs. Jag tycker Skånepolisens initiativ med att publicera bilder för att få fler dömda förtjänar all uppskattning, avslutar Strandberg.

Annons
 

Det är första gången någonsin som polismyndigheten i Skåne publicerar en bild från ett våldsbrott, de två andra publiceringarna rör stöldbrott resp. grovt narkotikabrott.

Mer information:
http://www.polisen.se/Skane/Aktuellt/Hjalp-polisen/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser