Annons

Världsspelare i Short mat bowls gästar Landskrona

Den hittills största tävlingen i Skandinavien gällande Short mat bowls går av stapeln till helgen i Sveriges första riksbowlsstadion hos Curla.nu i Landskrona.

22 tremannalag är anmälda till tävlingen där ett lag från den nystartade anläggningen i Landskrona fått ett wild card. Dessa tre skånepågar får tampas mot andra svenskar med fyra lag från vardera Strömstad, Färgelanda och Grebbestad, tre lag från Karlstad och ett lag från Alingsås. Tre gästande lag från Hilleröd i Danmark är också anmälda.
– Men det kanske svåraste motståndet svarar två lag från Belgien. Ett av lagen skippas av Jonathan Payne som skippade Belgien i förra årets VM i tremannalag. De förlorade världsmästartiteln med några centimeter i avgörandets stund. Jonathan har dessutom en meriterande fjärdeplats i singelspel från VM 2006. Det andra Belgiska laget skippas av Louis Helsen som också är en mycket meriterad spelare i Belgien, låter Michelle Boese på Curla.nu meddela.

Annons
 

Matcherna börjar på lördag förmiddag  och tävlingarna avslutas med finalspel på söndag eftermiddag.

Short Mat Bowls är en folksport som börjat sprida sig och med Sveriges första riksbowlstadion i Landskrona så kan nu även alla skåningar börja spela denna sport med anor från tolvhundratalet. Bowls spelas i många olika varianter utomhus och inomhus med miljontals utövare över hela världen.
–  Med denna tävling öppnas även ett större utbyte över sundet, avslutar Michelle Boese

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser