Annons

Klara, färdiga, spring för Barncancerfonden

I går hölls Sveriges största motionslopp alla kategorier. Det är Svenska Skolidrottsförbundet som för 27:e året i följd arrangerade den årligen återkommande skoljoggen.
I Karlslund sågs eleverna från Dianaskolan värma upp strax efter 10 på morgonen.
Skoljoggen genomförs till förmån för Barncancerfonden och det är just det syftet som vi försöker lyfta fram, att det alltså inte enbart är en joggingrunda som alla springer, säger Billy Magnusson, gymnastiklärare på Dianaskolan.
– Bland annat skänker vi intäkterna från kiosken samt att vår matleverantör skänker 2000 till Barncancerfonden.

– I år har vi cirka 70 elever från årskurs 6 till 8 som springer. Några nior har vi inte i år men nästa år så kommer de att få vara med i planeringen, berättar Billy Magnusson.

Annons
 

Snabbast bland killarna på Dianaskolan var Emil Hansveden som sprang 4,7 kilometer på 20.18 och bästa tjej blev Sara Andersson som löpte samma sträcka på fina 21.58.

Glada miner och samma tänkegånar var det även runt Citadellet där elever från Alléskolan traditionsenligt sprang skoljoggen.
– I år var det inte i form av en tävling utan vi sprang för att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi började med uppvärmning till glad musik och med duktiga ledare som visade alla rörelser. Klockan 09.09 gick startskottet och alla sprang iväg på banan runt slottet., meddelar  Gunilla Bengtsson, rektor på skolan.

Här gällde  det  att springa så många varv man orkade och hann under 20 minuter, och de som ville fick sedan lägga en ”springslant” i en sparbössa.
– Pengarna skickas sedan vidare till Barncancerfonden. Efter en fruktpaus promenerade vi sedan tillbaka till skolan. Ett härligt lopp i ett härligt väder! Stort tack till arbetslag 1 för ett bra arrangemang!, uppmuntrar rektorn.

På Västervångskolan följde rektor Peter Andersson starten när skolans yngre årskurser gav sig av på ett varv runt Exercisfältet.  Exakt kl. 09.09 släppte gymnastiklärare Johan Cöster eleverna som likt kalvar på grönbete rusade iväg i full nittio över skolans fotbollsplaner för att snart behöva göra en tvär högersväng.
– Det är väl tur att det skapas en liten ”flaskhals” där som sänker tempot, sa rektorn som avböjde att själv springa med.
– Inte idag, log han.


Snabbast i mål för Dianaskolan var Emil Hansveden som klockades på 20:18 av gymnastiklärare Billy Magnusson.


Efter skoljoggen gratulerades Emil Hansveden och Sara Andersson av sina skolkamrater för de fina tiderna.


Idyllisk uppvärmning på Citadellområdet för eleverna på Alléskolan.
Foto: Privat


Klara för start…
Foto: Privat


Västervångskolan 090909 klockan 09.09…
Foto: Privat


…var det bara glada miner.


På eftermiddagen syntes högstadieelever springa en längre sträcka runt Citadellområdet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser