Annons

31 miljoner extra till Landskrona Torkild nöjd med tilldelningen

Finanskrisen har nu präglat allas vår vardag i snart ett år med fallande produktion och ökad arbetslöshet som följd. I måndags presenterade regeringen en ny satsning på kommunerna. 10 miljarder kommer att skickas till kommuner och landsting nästa år. Till dessa ska läggas de 7 miljarder som det redan tidigare beslutats om.

För Landskronas del innebär måndagens beslut att staden får ytterligare nästan 31 miljoner av staten för 2010.
– Det är ett efterlängtat och välkommet besked, skriver Torkild Strandberg i sitt rådgivarbrev.
– Utöver stödet som meddelats har vi bland annat tillförts pengar för vuxenutbildningen samtidigt som arbetsgivaravgifterna har sänkts, meddelar han vidare och menar att nu kan Landskrona knappas äska mer pengar.
– Nu är ansvaret vårt att klara uppgiften och se till så vi först säkrar kärnverksamheterna, det vill säga skolan för våra barn och omsorgen om våra äldre. Detta är våra huvuduppgifter och det är min uppfattning att det är på dessa områden pengarna ska användas. Vi måste också göra förberedelser för att klara kommande år med mindre pengar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser