Annons

Motorentusiaster arrangerar ny ALS-dag

I morgon, lördag, mullrar det rejält på Landskronas gator vid två tillfällen. Det första är när kanske 200 motorcyklar lämnar Industrigatan i Landskrona vid 13-tiden och det andra när alla kommer tillbaka till stan via Helsingborgsvägen och centrum tre timmar senare.

Anledningen till kortegen är att motorentusiasterna i Lokstallet arrangerar ALS-dagen för andra året i rad.
– Det är fjärde gången ALS-dagen hålls i Landskrona och vi tog över arrangemanget förra året, säger Joakim Hultgren, en av Lokstallets medlemmar och fortsätter.
– Det blev så lyckat så vi sade att vi skulle genomföra något liknande även i år.

Annons
 

Lokstallet är en samling entusiaster som har en gemensam lokal där de skruvar med sina motorcyklar och umgås på sin fritid.
– Hahahaaa… vi brukar kalla det för ett ”gubbadagis”, skrattar Hultgren och visar runt i lokalerna.

Att åka med i kortegen som går till Frostavallen i Höör och tillbaka kostar femtio kronor och samtliga pengar går oavkortat till Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning.
De som inte kör eller åker motorcykel har också chansen att deltaga i arrangemanget och därmed stödja forskningen kring den oerhört tragiska sjukdomen.
– När vi kommer tillbaka till vår lokal så slår vi upp portarna. Det kommer då att bjudas på mat och dryck samt underhållning. Först har vi två trubadurer och senare på kvällen är det ett band som heter Mind the Gap som har världspremiär. Allt detta för en femtiolapp, säger Joakim Hultgren.

Att så många ger sig ut på vägarna på en och samma gång kräver en viss planering. Därför träffades ett 20-tal motorcykelförare redan på onsdagen för att tillsammans åka den runda som utgör lördagens utflykt.
– Det kan ju ställa till en del när kanske 200 motorcyklar kommer på rad och det är därför vi kör denna rundan nu för att rekognosera, säger Ulf ”Flyer” Ek som har planerat in rutten.
– Vi kommer att köra till Frostavallen, pausa där och köra en annan väg hem. Allt för att vi ska få uppleva lite av Skånes vackra natur.

– De är helt fantastiska i Landskrona!, det sa Ulrica Dahlberg ordförande i Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning inför förra årets ALS-dag.
– Ofta när jag är ute och talar tar jag upp Landskrona som det goda exemplet, sa Ulrica Dahlberg och medgav att hon till en början hade fördomar mot mc-killarna.
– De har verkligen kommit på skam, sa hon och skrattade hjärtligt.

Ulrica har dock ingen möjlighet att deltaga i morgon.
– Nej, tyvärr. Hon skulle på ett bröllop och kunde inte komma. Men annars hade hon troligvits varit här även i år, säger Joakim Hultgren och avslutar.
– Förra året var vi cirka 200 motorcyklar plus de som kom senare på kvällen så det blev en hel del pengar. Vårt mål är att nå upp i minst samma siffror. Men en viktig faktor är vädret. Men att komma till vår lokal på kvällen kan man göra ändå. Vi har fixat tält så att man inte ska behöva stå under bar himmel.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser