Annons

Carle på Galleri Gamla Staden

På lördag är det vernissage på Galleri Gamla Staden på Norra Kyrkogränden i Landskrona. Utställaren Pontus Carle är född i Lund 1955 men flyttade tidigt till Paris med föräldrarna. Efter utbildning i den franska huvudstaden, på Academie Henri Goetz och Academie des Beaux Arts, var han under en tid verksam i New York och delar numera sin tid och sitt arbete mellan Sverige, Paris och Berlin. På Galleri Gamla Staden ställer han ut olja, grafik och skulpturer.
– Det är färgglatt, nästan expressionistiskt och det är konst som gör mig glad!, säger Anders Olsson, en av de tre gamla vännerna bakom galleriet.

Kompisgänget, som också innehåller Jan-Erik Palm och Peter Backe, driver sedan en tid det intima lilla galleriet ”vid sidan om” och helt idéellt, och Anders kan berätta att det hela kommit igång över förväntan.
– Vi ligger väl framme i planeringen och har funnit att det var lättare än väntat att komma i kontakt med konstnärer som vill ställa ut i våra lokaler, menar han. Efter Carle-utställningen väntar bland annat den danska konstnärinnan Bertha Moltke, innan det lagom till påskhelgen är dags tungviktsnamnet (?) Ulf Lundell.

Annons
 

Lördagens vernissage börjar kl. 13:00 och utställningen pågår t.o.m. 26 september.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser