Annons

Moderater vässade argumenten

Vi noterar att ordföranden i Landskrona MUF, Erik Raita, tillsammans med partikamraten Tutti Johansson Falk synts en del i  SVT24 de gångna dagarna då det varit direktsändning  från Moderaternas partistämma i Västerås.

På stämman behandlades bland annat partistyrelsens propositioner om sjukvård, integration, klimat, kommunpolitik, om ekonomi, jobb och välfärd samt 57 motioner.
 – De beslut vi fattade ligger till grund för vad vi går till val på nästa år, säger Erik Raita och utlovar att tydliggöra för de unga väljarna hur Moderaterna vill lösa samhällsutmaningar som ungdomsarbetslösheten, klimatet och välfärden.
Extra intressant för mig blev debatten om motion 39, som handlar om ungas möjligheter på arbetsmarknaden. Det är en viktig fråga, inte bara här i Landskrona utan i hela Sverige, säger Erik Raita och gläds speciellt åt fyra  att-satser i motionen.
– Det är bland annat att Moderaterna uttalar att bekämpning av ungdomsarbetslöshet bör vara en prioriterad fråga för nästa mandatperiod.

Annons
 

– Moderaterna fortsätter driva en tydlig arbetsmarknadspolitik i kombination med en ansvarsfull ekonomisk politik, det tycker jag är jag väldigt nöjd med. Skattebetalarnas pengar ska inte slösas bort och det fortsätter vi att driva, säger Erik Raita och summerar stämman som en ”väldigt häftig och trevlig upplevelse”

Sporrad inför valarbetet
– Den gör att jag blir ännu mer sporrad att göra mitt bästa för Landskronaborna. Politiskt var jag inte nöjd med alla beslut, men sammantaget känner jag att stämman tog många kloka beslut som kommer gynna Sverige, Skåne och Landskrona. Vi har fortsätter driva en stark politik i ekonomi och arbetsmarknad, samtidigt som vi tydligare än tidigare driver på för en bättre miljö och för att alla människor i Sverige ska bedömas för den individ de är och inte efter vilket kön, etnicitet eller något annat.

Innan valkampanjarbetet sätter igång på allvar väntar nu skolbänken på såväl ungmoderaten som det avhoppade kommunalrådet som ska ägna hösten åt studier i kommunikation.
– Själv börjar jag på Civilekonomprogrammet i Lund, avslutar Erik Raita.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser