Annons

Konsten att binda en fluga

Sommaren 2009 börjar gå mot sitt slut och sommarens utställning Fångad av en fluga – om flugfiskarens fantastiska värld, sjunger på sista versen.
Men innan utställningen packas ihop arrangerar museet ett program.

På lördag klockan 14 kommer den kände flugbindaren Håkan Karsnäser och berättar om flugbindning. Håkan har tillverkat de vackra laxflugorna som finns i utställningen i Landskrona.
Håkan Karsnäser förklarar flugbindningens sköna konst och visar hur man binder flugor samt berättar om material och teknik.

Annons
 

Alla flugfiskeentusiaster (och det har vi förstått att det finns många) bör passa på tillfället att se en mästare i aktion. Till helgen är det också sista chansen att se utställningen Fångad av en fluga på Landskrona museum. Utställningen sista dag är den 30 augusti.

ångad av en fluga är en utställning som öppnar dörren in i flugfiskarens fantastiska värld med historik, teknik, utrustning, vackert bundna flugor, gamla spön och nya. I utställningen visas exempel på vackra, namngivna flugor bundna av kända flugbindare som Håkan Karsnäser, Bengt Öste, Poul Jörgensen och Dave Wittlock. Med hjälp av instruktioner kan du själv prova på att binda en fluga. I utställningen finns också flera äldre Splitcane-spön, både franska och engelska samt rullar med bl.a. silkelina. I utställningen beskrivs hur de vackra Splicanespöna tillverkas. Nya, lätta spön och nybundna flugor hittar du givetvis också i utställningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser