Annons

Svensk-dansk elitmönstring

De bästa spelarna från två nordiska tourer gör upp om den näst största prispotten på SAS Masters Tour 2009 när Landskrona Masters avgörs på Erikstorpsbanan i Landskrona i helgen.

Landskrona Masters är ett joint event mellan SAS Masters Tour och danska ECCO Tour. Prissumman är hela 400 000 kronor vilket betyder att många sköna rankingpoäng står på spel inför höstspurten på de båda tourerna. Landskrona Masters är sedan i fjol det nya namnet på den gamla klassikern Skåne Open, som spelades under 25 års tid just i Landskrona.
– Sett till startfält och prispengar är det här den största tävling vi haft på klubben. Det ska bli mycket spännande att få hit den svenska och danska toureliten, speciellt som banan är i kanonskick, säger Magnus Bondesson, tävlingsansvarig på Landskrona GK.
– Vi invigde de nya greenområdena i fjol och de har inneburit ett lyft för Erikstorpsbanan.

Annons
 

Vad gäller SAS Masters Tour är Landskrona Masters den elfte av totalt 15 herrtävlingar 2009. Kampen i toppen av Order of Merit är stenhård, med Joakim Rask från Salem som ledare före Anders Sjöstrand, Tortuna.

Det är för övrigt Sjöstrand som är titelförsvarare när det 156 deltagarna peggar upp tidigt fredag morgon.

Bland deltagarna finns, förutom alla de duktiga danskar som utgör halva startfältet, hela SAS Masters Tour-eliten. Direkt från match-SM kommer de båda finalisterna Tony Edlund (mästaren) och Wilhelm Schauman, som efter sina fina insatser i Örebro förra veckan intagit platserna fyra respektive tre på rankingen strax bakom Rask och Sjöstrand.

Fältet innehåller även ett gäng svenska Challenge Tour-spelare, såsom Björn Pettersson, Sala (vinnare i Landskrona 2006), Johan Axgren, Öijared, och Rikard Karlberg, Ale.

Från Barsebäck bara ett par mil bort kommer också två välkända golfprofiler från 1980-talet. Magnus Persson, en gång i tiden underbarn och europatourspelare, har slutat med tävlingsgolf men gör nu en tillfällig comeback på den klubb där han en gång fostrades. Christian Härdin var 1988 den förste svensk att vinna US Amateur och ta plats i US Masters. ”Kricken” är numera pro på Barsebäck, men just den här veckan putsar han sina egna klubbor för att spela Landskrona Masters.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser