Annons

Astronomidagar på Ven

Till helgen arrangerar svenska och danska amatörastronomer en astronomiträff på Ven.

På Tycho Brahe-minnena kommer över 160 amatörastronomer att träffas. På programmet står föredrag, både av fackastronomer och amatörer, observationer både dagtid och nattetid, underhållning av olika slag, försäljning av astronomisk utrustning och mycket mera.

Annons
 

Mötet är ett led i de arrangemang som sker med anledning av det internationella astronomiska året. Detta firas med anledning av att Galileo Galilei för 400 år sedan för första gången riktade ett teleskop mot stjärnhimlen. Hans upptäckter då ledde till en revolution av vår bild av universum.  Venmötet är ett samarrangemang mellan Tycho Brahe museet, de astronomiska föreningarna Tycho Brahe-sällskapet och Svensk AmatörAstronomisk Förening i Sverige samt Astronomisk Selskab och Astronomisk Forening for Køge Bugt i Danmark.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser