Annons

Flera guidade turer i veckan

Idag fortsätter de guidade turerna i Landskrona med en Citadellpromenad. Det utlovas en tur runt det som varit en av Nordens starkaste försvarsanläggningar. Du får höra om Citadellets roll i staden, fakta om byggnaderna inom borgområdet och även koloniträdgårdarna och deras historiska bakgrund uppmärksammas. Turen startar klockan 17.00 och tar cirka 1,5 timme och som tidigare krävs förköp av biljetter hos LandskronaPlus/Turistbyrån, Storgatan 36.

Gamla Vattentornet
Onsdagens aviserade tur längs med Strandvägens villor har fått ställas in. På torsdag kan man istället följa med upp i det gamla vattentornet och se Landskrona från ovan. Vid klart väder har man milsvid utsikt och den kunnige guiden Sven-Erik Thosteman berättar historien om vattentornet och de närmaste omgivningarna. Turen avgår klockan 18.00. På söndag vankas så en av de absolut populäraste turerna då båten styr ut till Gråen och Gipsön. Under cirka tre timmar bjuds en spännande och informativ promenad på försvarsverken, information om Gipsön samt en rundtur i hamnen med historien om hur land utvanns ur havet och om varven. En mycket intressant men krävande tur. Information och biljetter till samtliga turer på Turistbyrån.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser