Annons

Strandberg skriver till justitieministern

Med anledning av torsdagens skjutning i Landskrona har kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg skrivit ett brev till länspolismästaren, polismästaren i Polisområde Nordvästra Skåne och justitieministern. Skälet är att två landskronapoliser skickas till Malmö var tredje dag med anledning av störningarna i Rosengård.
– Landskrona ska givetvis vara en del i helheten och ska vara med och bidra vid de insatser som genomförs inom Polismyndigheten. Men situationen i Landskrona är sådan att utrymme för att skicka polisresurser på långsiktiga uppdrag på annan ort saknas, säger Torkild Strandberg.
– Utifrån gårdagens händelse vill jag särskilt understryka att polisens resurser måste förstärkas i Landskrona. Tillfälliga kampanjer och insatser har visat sig att inte ge några bestående effekter, Landskrona måste därför fullt ut behandlas som det polisiära fokusområde som vi är, säger Torkild Strandberg.

Trots att Landskrona har tre av fjorton platsen i Polisstyrelsen, varav Torkild Strandberg innehar den ena, så kan han inte påverka så värst mycket den vägen.
– Det kanske låter konstigt men vi tar få beslut i polisstyrelsen. Den är mer till för att vi ska få information från organisationen. Vi i polisstyrelsen varken kan eller får flytta om poliser. Det är en sak helt och hållet för Polismyndigheten i Skåne.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser