Annons

Föredrag om Saxtorps Grand Prix

På söndag kl. 14.00 kommer Lars Lagergren till Landskrona museum och håller föredrag och visar bilder om Saxtorps Grand Prix på 1930-talet.

Tävlingarna i Saxtorp var ett pionjärfenomen inom evenemangskulturen och en milstolpe inom svensk motorsport. Publikrekordet sattes 1936 då man räknade in 160 000 besökare. Detta står sig än idag som ett av de mest välbesökta utomhusarrangemangen i Norden.

Annons
 

Förutom att Saxtorps Grand Prix var en internationell hastighetstävling blev det alltså även en stor folkfest.

Lars Lagergren är lektor i fritidsvetenskap vid Malmö Högskola. Hans bok, ”SAXTORPS GRAND PRIX -motorcykeltävlingen som blev en folkfest”, är den mest heltäckande beskrivningen av  motorcykelloppen, som arrangerades på landsvägarna kring Saxtorp utanför Landskrona på 1930-talet.

– Ta också tillfället i akt att titta på utställningen ”Motordån och folkfest -tävlingarna i Saxtorp” denna söndag som är sista dagen den visas. Utställningen innehåller motorcyklar, ett spännande bildmaterial och film om Saxtorps motorhistoria från 30-talet fram till idag, hälsar Åsa Karlsson på museet.
 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser